Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Početna
Hrvatska365 PDF Ispis E-mail

PPS PROJEKT

 

„Gdje odmor znači više“ naziv je PPS destinacije Krk – Crikvenica – Vinodol – Rab.

 

Pravila za osnivanje i djelovanje destinacijskog „PPS KLUBA“ možete pogledati ovdje

 

Odluku o prihvaćanju pravila za osnivanje i djelovanje destinacijskog PPS kluba i osnivanju PPS kluba na području PPS destinacije Krk – Crikvenica – Vinodol – Rab možete pogledati ovdje

 

Pod PPS konceptom podrazumijeva se razvoj i promocija atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone.

 

Destinacije s područja cijele Hrvatske iskazale su veliki interes za sudjelovanje u pilot projektu te ih se na javni poziv HTZ-a kandidiralo ukupno 39. U tijeku postupka kandidiranja uočeno je kako su odvojene kandidature podnijele destinacije koje pripadaju logičnim turističko-geografskim cjelinama i imaju kompatibilnu ponudu, koja bi objedinjena imala veću tržišnu snagu. Polazeći od navedenog, dio turističkih destinacija naknadno je izrazio spremnost na spajanje, odnosno objedinjavanje s drugim destinacijama, čime su u konačnici formirane 22 destinacije, od čega 14 na jadranskom i 8 na kontinentalnom području.

 

Iako je inicijalno bilo previđeno da u pilot projektu sudjeluje 15 destinacija, Turističko vijeće donijelo je odluku o prihvaćanju sve 22 objedinjene kandidature. Posebno raduje veliki interes kontinentalnih destinacija za sudjelovanje u pilot projektu, upravo s ponudom koja obuhvaća glavne turističke proizvode planirane Strategijom razvoja turizma RH do 2020. S obzirom na ujednačene i kompatibilne ključne turističke proizvode, ponudu događanja, izleta, tematskih proizvoda i sportsko–rekreacijskih sadržaja, proširene destinacije udruživanjem će biti u mogućnosti tržištu ponuditi raznovrsniju, bogatiju, atraktivniju i konkurentniju ponudu, upravo u posezonskom razdoblju, kada je smanjena turistička potražnja.

 

Kako bi se osigurala uspješna tržišna komunikacija koja može pridonijeti boljoj vidljivosti i vrijednosnoj percepciji turista o Hrvatskoj kao destinaciji koja ima atraktivnu PPS ponudu, uvest će se sustav PPS oznaka i certificiranja, kojime će biti obuhvaćeni subjekti javnog i privatnog turističkog sektora. Implementacija sustava oznaka pružit će neposrednu korist i nositeljima oznaka (destinacije i gospodarski subjekti), budući da će im osigurati veću vidljivost/prepoznatljivost i lakše pozicioniranje na tržištu kroz dodjelu PPS oznake, neograničeno korištenje iste u svim marketinškim aktivnostima, članstvo u destinacijskom i nacionalnom PPS klubu, isticanje nositelja oznaka na posebnoj PPS pod stranici internetskog portala HTZ-a (s intenzivnijim razvojem PPS ponude, u narednim godinama planira se formiranje zasebne PPS internetske stranice HTZ-a), kao i promociju kroz komunikacijske kampanje koje će provoditi Hrvatska turistička zajednica.

 

HTZ osmišljava spomenutu kampanju s temeljnim ciljem jačanja svjesnosti o brendu, tj. razvoja svijesti o HTZ-u s atraktivnom ponudom i tijekom razdoblja pred i posezone, kao i s ciljem upoznavanja poslovnih partnera i potencijalnih gostiju s destinacijama koje u pred i posezoni turistima nude autentične i zanimljive proizvode/sadržaje i iskustva. Za navedenu kampanju, koja će obuhvatiti organiziranje posebnih prezentacija nositelja PPS oznaka za tour operatore i turističke agencije, organiziranje posebnih studijskih putovanja za novinare i agente na PPS destinacije, organiziranje posebne PPS komunikacijske kampanje (PR, offline i online marketing), ostale marketinške/tržišne PPS aktivnosti HTZ-a (sajmovi i dr.) Turističko vijeće već je ranije odobrilo 4,8 milijuna kuna.

 

Iskustva stečena kroz ovaj pilot projekt poslužit će kao vrlo kvalitetna polazišna točka za planiranje pravovremene i cjelovite  PPS komunikacijske kampanje u 2015. godini.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Google prevoditelj

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Sljedeća događanja

Pet Lip 30
Festival žlahtine
Ned Srp 09
Dani šurlica

Kalendar događanja otoka Krka

Link

Knjižnica obitelji Vitezić

knjiznica.jpg

Muzeji, galerije, suveniri

muzeji.jpg

Vrbnička žlahtina

zlahtina.jpg

Ronilački klub

diving_ml.jpg

Pošalji e-razglednicu

razglednice.jpg

Logotip

vrbnik_new.jpg 

Tečaj

tecaj.jpg

Korisni linkovi

linkovi.jpg

Iznajmljivači

privatni_smj.jpg

Kontakt

TZO Vrbnik, Placa vrbničkog statuta 4, 51516 Vrbnik

Tel/Fax: +385 51 857 479

E-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 htz.jpg kvarner.jpg
tz_otok_krk_naslovna.jpg