Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Početna
I Općina Vrbnik sudionik „Plave čistke 2015.“ PDF Ispis E-mail

I ove se je godine Općina Vrbnik kao obalna općina uključila u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj „Plavu čistku“. Ista se u sklopu regionalne akcije Let's do it Mediterranean 2015. organizira u sklopu svjetske akcije World Cleanup.

 

Akciju je na području Primorsko-goranske županije koordinirala udruga Žmergo iz Opatije, a na području Općine Vrbnik održana je u subotu 09.05. s početkom u 9,00 sati. Kako bi akcija bila što uspješnija Općina i TZO Vrbnik potrudile su se da putem službenih web stranica, društvenih mreža, posebnim oglasima istaknutim na vidljivim mjestima, poslanim pozivima, objavama u raznim medijima u što većem broju animiraju lokalno stanovništvo da se uključe u ovu hvalevrijednu akciju.

I Upravni odjel za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije svake godine pred početak turističke sezone organizira putem trgovačkog društva «Dezinsekcija» d.o.o. Rijeka čišćenje nepristupačnih prirodnih morskih plaža brodovima čistačima.

U akciji je sudjelovalo 40-tak osoba. Većina nisu bili žitelji Općine Vrbnik. Čistile su se plaže na potezu od Vrbnika prema Risiki ( Kostrijčica, Rasohi, Mala Javna, Javna Melska, Sv. Marek i Supovica), podmorje u luci Vrbnik, kupalište Zgribnica, te plaže Namori i Pod Kovač. Napunjena su tri velika kontejnera raznog otpada i to jedan u Vrbniku i dva u Sv. Marku.

Poseban doprinos akciji dali su članovi udruge Obala naših unuka iz Rijeke, članovi PD Obzova otok Krk, ronioci Dive centra u Vrbniku, vrbnički barkarioli, te žitelji Risike i Vrbnika. Kako je to izgledalo u subotu može se vidjeti na službenim stranicama te facebook i twitter stranicama TZO Vrbnik.

Svima se ovim putem najiskrenije zahvaljujemo i pozivamo da se našem pozivu odazovu i dogodine
 
« Prethodna   Sljedeća »

Google prevoditelj

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Sljedeća događanja

No events

Kalendar događanja otoka Krka

logo.png

Knjižnica obitelji Vitezić

knjiznica.jpg

Muzeji, galerije, suveniri

muzeji.jpg

Vrbnička žlahtina

zlahtina.jpg

Ronilački klub

diving_ml.jpg

Pošalji e-razglednicu

razglednice.jpg

Logotip

vrbnik_new.jpg 

Tečaj

tecaj.jpg

Korisni linkovi

linkovi.jpg

Iznajmljivači

privatni_smj.jpg

Specijalizirani časopisi

spec_cas.jpg

Kontakt

TZO Vrbnik, Placa vrbničkog statuta 4, 51516 Vrbnik

Tel/Fax: +385 51 857 479

E-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 htz.jpg kvarner.jpg
tz_otok_krk_naslovna.jpg