Otok Krk premašio 5 milijuna noćenja


Otok Krk premašio 5 milijuna noćenja

Uspješan ishod ove sezone, prema očekivanjima, vidljiv je i u preliminarnim rezultatima za listopad. U prvih 15 dana mjeseca ostvareno je više od 105.000 noćenja, što je 20% više u odnosu na prošlogodišnje brojke za isto razdoblje.

Ovi izvanredni rezultati odličan su pokazatelj i cjelogodišnjeg trenda - otok Krk je od početka godine ostvario više od 5 milijuna noćenja (5.082.763)! S ovim brojkama već sada je vidljivo da ćemo nadmašiti rekordnu prošlogodišnju sezonu, u kojoj je zabilježeno ukupno 905.000 dolazaka i 5.139.000 noćenja. Izvanredno vrijeme, produženo ljeto i vrhunska sportska, kulturna i gastronomska događanja u organizaciji turističkih zajednica i gospodarstva (kao što su Baška Outdoor Festival u listopadu, nadolazeći Malinska Outdoor Weekend i Downhill biciklistička utrka u Puntu u studenom, Olive Touch u Malinskoj, Dani maslina u Puntu…) nedvojbeno su privukli i privući će posjetitelje na otok Krk, što dodatno pridonosi našim izvrsnim rezultatima.

Kako su pripreme za sljedeću sezonu već u tijeku, s veseljem najavljujemo zajednički nastup svih turističkih zajednica otoka Krka u suradnji s Turističkom zajednicom otoka Krka na ovogodišnjem Svjetskom turističkom sajmu (WTM) u Londonu, koji se održava od 6. do 8. studenog 2023. godine. WTM u Londonu nedvojbeno je jedan od najznačajnijih skupova turističke ponude i potražnje, koji ugošćuje desetke tisuća turističkih djelatnika iz cijelog svijeta i brojne izlagače. Prema dostupnim podacima, prošlogodišnju manifestaciju okupilo je 35.000 stručnjaka iz 184 zemlje, a ove ih se godine očekuje još više.

Turističke zajednice okupljene kroz Turističku zajednicu otoka Krka predstavit će se na ovom globalnom događaju u okviru štanda Hrvatske turističke zajednice koji je okupio značajan broj izlagača iz turističkog gospodarstva, ali i regionalnih turističkih zajednica. Otok Krk predstavit će se s suizlagačkim prostorom u hali EU 1200 Izložbeno-konferencijskog centra, u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice. Kao predstavnik realnog sektora otoka Krka, na štandu će se predstaviti i turistička agencija Olivari, Blue Waves Resort u Malinskoj te Zračna luka Rijeka.

Otok Krk predstavit će se kao autentična turistička destinacija s bogatom kulturnom, prirodnom i gastronomskom baštinom te razvijenom outdoor ponudom. Cilj nam je privući veći broj posjetitelja na otok u nadolazećim sezonama. Iako je broj posjetitelja iz Ujedinjenog Kraljevstva do sada bio relativno skroman, svjedoci smo vidljivog trenda rasta. U prvih devet mjeseci 2023. godine otok Krk posjetilo je oko 5.000 gostiju, što je rezultiralo sa preko 20.000 noćenja – što je povećanje od 15% u odnosu na 2022. godinu. Jasan i rastući interes naglašava našu predanost predstavljanju jedinstvene ponude otoka Krka na WTM-u u Londonu!.

Mr.sc. Majda Šale,
direktorica