Vrbnik panorama 01121
DJI_0038
5L8A0191
Vinogradi 1
kusaonica (01)
Exif_JPEG_PICTURE
previous arrow
next arrow

KRK BIKE STORY – JESEN (7. – 8. 10. 2023.)

Vrbnik, Dobrinj, Omišalj i Malinska

Drugi dio dvodnevne biciklističke priče vodi vas na upoznavanje sjevernog dijela otoka Krka. Vrbnik, Dobrinj, Omišalj i Malinska predstavit će vam svoje atrakcije drugog listopadskog vikenda.

Prvi dan krećemo iz Vrbnika, kolijevke glagoljaštva i vrhunskog vina. Vozeći se sjeveroistočnom obalom otoka upoznajemo vas s antičkim ostacima kod uvale sv. Marek , ali i blagodatima nekadašnje solane i ljekovitog blata u uvali Soline. Područje Dobrinjštine pružit će vam pogled na Riječki zaljev i planinske vrhove Gorskog kotara, a posjet kaštelu Gradec približit će vam krčke knezove Frankopane. Prije povratka u Vrbnik provest ćemo se vinorodnom dolinom zlatne vrbničke žlahtine u čijoj ćemo kapljici i zasluženom ručku uživati na kraju vožnje.

Sljedećeg dana, naša nas biciklistička avantura vodi kroz neotkrivene ljepote malih mediteranskih mjesta. Iz Omišlja, slikovitog gradića duge povijesti, krećemo prema Rudinama gdje ćemo istražiti i krčko podzemlje, odnosno špilju Biserujku. Nastavljamo do Malinske gdje ćete više o povijesti Dubašnice kao i o tradicionalnoj brodogradnji saznati u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak. Vožnjom po jednoj od najljepših obalnih staza posjetit ćemo i Njivice te završiti vožnju u Omišlju.

Obje rute namijenjene su aktivnim brdskim biciklistima i rekreativcima koji mogu odvoziti oko 40 km s oko 700 m uspona.Pogledajte višeSlika prikazuje pogled vrbnik

Kalendar događanja otoka Krka >

slika3
slika3