Poziv za festival suvremenog plesa i pokreta Periskop
Periskop i ove godine poziva lokalne (Rijeka i okolica, PGŽ) plesne i cirkuske umjetnike/ce da svoje radove podijele s publikom u europskoj prijestolnici kulture – Rijeci! Pozivaju se umjetnici/ce čiji se rad ostvario kroz scenska djela u području suvremenog plesa, pokreta i cirkusa te mladi autori sa svojim prvim radovima.

Festival suvremenog plesa i pokreta Periskop održat će se ove godine od 22.9. do 10.10. u Rijeci, a organiziran je s ciljem decentralizacije plesne umjetnosti u Hrvatskoj, te je ovogodišnje izdanje treće izdanje po redu.

Osim što okuplja lokalne umjetnike, umjetnike iz drugih djelova Hrvatske i inozemstva, festival također nastoji pružiti podršku i mladim autorima/cama u radu i predstavljanju svojih prvih autorskih djela u segmentu festivala pod nazivom „Novi horizonti“. Stoga mladi umjetnici/ice koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa, bez obzira na prethodno iskustvo i formalnu naobrazbu, mogu prijaviti svoje ili gotove prve radove/koreografska djela ili radove u nastajanju. Prijave se zaprimaju do 1.8.2018., na email festival.periskop@gmail.com , s naslovom emaila: Prijava za program Novi horizonti, a moraju sadržavati: životopis i kontakt, motivacijsko pismo, koncept i opis rada koji se prijavljuje, video-snimku: ako je riječ o gotovoj koreografiji (vimeo ili youtube), tehničke zahtjeve: ako je riječ o gotovoj koreografiji. Festival nudi: scenu, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu, prostor za probe (u dogovoru s umjetnikom/com), mentorstvo (u dogovoru s umjetnikom/com).

Prijave umjetnika/ica čiji se rad ostvario kroz scenska djela, također, se zaprimaju do 01.8.2018., na email festival.periskop@gmail.com, s naslovom emaila: Prijava za sudjelovanje na festivalu Periskop, a moraju sadržavati: životopis i kontakt, opis rada, tehničke zahtjeve, fotografije i video-snimku, (vimeo ili youtube) izbor kritika ili osvrta iz medija. Festival nudi: scenu, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu, prostor za probe te honorar.

Festival Periskop nastao je 2016. u suradnji udruge Prostor Plus, koja u Rijeci djeluje već 15 godina, i NDA CRO (Nomad Dance Academy Croatia). Financijski festival podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka – odjel za kulturu, PGŽ – odjel za kulturu. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Zaklade Kultura nova i institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Unaprijed se zahvaljujemo i stojimo na raspolaganju za sva pitanja.

Tim Periskop