Krčka škatula
KRČKA ŠKATULA lokalni, autohtoni proizvod/suvenir s pričom o okusima i mirisima otoka Krka

Okosnica priče je šest žena i njihovih pet brendova koji su povezani s otokom Krkom s ciljem kreiranja poklon paketa koji je ugodan svim osjetilima ali i širenjem zanimljivih priča o otoku (priča o samoniklom bilju, mediteranskom bilju, gastronomiji, tradiciji i dr). Tri brenda od ukupno pet već ima oznaku "Dar iz Krka" a jedan brend ima dodatno i oznaku "Hrvatski otočni proizvod". Ovaj projekt predstavlja njihovu zajedničku borbu protiv "kvazi" suvenira koji dominiraju destinacijom. Upravo je lokalno, autohtono i ručno rađeno sve traženije među turistima i posjetiteljima otoka Krka ali i lokalnom stanovništvu, te se podrška malim lokalnim proizvođačima/umjetnicima itekako višestruko isplati.

Cijeli projekt je zamišljen i kao "custom made gift", tako da kupac sam može kreirati svoju škatulu ovisno o budgetu kao i prigodi (welcome ili take a way poklon za goste vila, apartmana, kuća za odmor, kampova, hotela, za djelatnike, poslovni poklon, poklon iz Hrvatske za razne delegacije, evente, vjenčanja, rođenja, zahvale i sl.)

Krčka škatula može se naručiti preko webshopa www.adorable.hr i preuzeti na tri lokacije na otoku Krku (Malinska, Porat, Krk). Narudžbu šalju i dostavnom službom (GLS) po cijeloj RH, ali i izvan nje.


Više o projektu Krčka škatula i proizvodima može se pročitati u dosadašnjim objavama u medijima:

Krčka škatula Archives - HrTurizam
Krčka škatula je novi genijalni projekt s otoka Krka. Otkrivamo o čemu se radi - Novi list
Krčka škatula prava originalna turistička priča | TURISTIČKE PRIČE (turistickeprice.hr)
INTERVJU: Krčka škatula - Heritage Croatia
KRK - Suvenir otoka Krka - Pokret Otoka | Pokret Otoka (otoci.eu)
Otok Krk Gospodarstvo | Gradske vijesti | Novosti | Nove vijesti | Otok Krk |… (otok-krk.org)