Tko jednom doživi Vrbnik, uvijek se iznova u njega vraća
Tko jednom doživi Vrbnik, uvijek se iznova u njega vraća

Tko još nije čuo onu čuvenu pjesmu, osebujne melodije i sadržaja “ Vrbniče nad morem“ ima još uvijek priliku doći i uvjeriti se u izvorni mediteranski šarm starogradske jezgre okružene povijesnom baštinom, zanimljivim plažama, okusima vina i izvornih krčkih jela te jedinstvenim vidikovcima . Svojom bogatom poviješću Vrbnik nazivaju kolijevkom pismenosti u Hrvata i zasigurno je jedno od najstarijih mjesta na otoku Krku.


Vino i gitare & ostali gušti

Pred nama je vrbničko ljeto puno raznobojnih nota, okusa i mirisa.
Nakon razgledavanja bogate glagoljaške kulturne baštine i nakon što prođete najužom uličicom na svijetu svakako morate probati otočku janjetinu, šurlice i gulaš, kvalitetnu bijelu i plavu ribu, mekušce i ostale morske plodove, kao i slastice od sira i skute. Uz sve nabrojano obavezno je kušati zlatnožuto vino – Žlahtinu, najpoznatiji proizvod Vrbničkog polja i Vrbnika uopće. Konobe, vinarije i OPG-ovi vas očekuju ..

Prigodne glazbene večeri na šarmantnim trgovima i ulicama


Čak 18 večeri pod zvijezdama tijekom srpnja nude pregršt različitih muzičkih žanrova i rukopisa mnogobrojnih izvođača za svačiji gušt; od bluesa, rocka, popa, jazza pa do klapskih napjeva. Nastupe bilježe: Crvena Jabuka, Insula band, Jed Besker's goup, Dino Antonić, Klapa Kampanel, Coffee Shop Acoustic, Love Runners band, Blu:Kanu, Antonio Krištofić, Trio G- dur, Duo Comeback, Spart Jazz Quartet. Tu su još i razna događanja u angažmanu lokalnih ugostitelja, a 17.07. planiramo organizirati i modnu reviju otočnog brenda Miau Couture.
Posebno je za istaknuti i jednu kazališnu predstavu Ri Teatra na Trgu Opjica koja je na programu 13.07. u 21 sat, te 20. amaterski plivački maraton Vrbnik – uvala sv. Marek, Risika koji starta 30.07. u 10 sati sa vrbničkog lukobrana.

Ulaz na sva navedena događanja je slobodan.

Detaljan raspored programa srpanj 2022.

Vidimo se uskoro,

TZO Vrbnik