Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Početna
Popi' i pojedi ovaj vikend u Vrbniku PDF Ispis E-mail
Vrbnik će ovog vikenda biti domaćin niza događanja koje čine treće izdanje manifestacije Popi' i pojedi, prepoznate od strane domaćih i stranih gostiju. Riječ je o eno–gastro i kulturnim priredbama koje će se tijekom ljetnih mjeseci održati u Vrbniku na otoku Krku. Popi’ i pojedi zajednički je nazivnik za manifestacije kojima se promoviraju lokalne vrijednosti u pripremanju hrane i proizvodnji vina, uz pripadajuće običaje te lokalne folklorne i muzičke izraze. Program manifestacija namijenjen je domaćim i stranim gostima koji tijekom turističke sezone borave na Kvarneru kao i lokalnom stanovništvu, a organizatori će posjetiteljima omogućiti uživanje u tradicionalnim jelima i nadaleko poznatoj sorti vina, vrbničkoj žlahtini.
Popi’ i pojedi u ovogodišnjem izdanju čine tri temeljna programa raspoređena u turističkim vikendima tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. Konkretnije, radi se o manifestacijama: FESTIVAL ŽLAHTINE (28. do 30.6), DANI ŠURLICA, (14. do 21.7.) i DANI VINA OTOKA KRKA (30. do 31.8.).
Ovaj vikend na redu je Festival žlahtine u sklopu kojeg je u petak, 28.6. organiziran posjet brodom Vinariji Pavlomir u Novom Vinodoskom. U subotu, 29.6. podrumi vrbničkih vinara su za posjetitelje otvoreni od 12 do 20 sati, a obići ih se može i vinskim vlakićem uz muzikaše. Za subotnje večer zagarantirana je dobra fešta uz Berekine na Garici povodom Petrove, a u Vrbniku prigodna muzika na dvije lokacije. U nedjelju se tradicionalno obilježava pastirski blagdan Razgon uz vrhunsku janjetinu, sajam autohtonih proizvoda, radionicu filcanja vune, folklor i za kraj, nastup klape Iskon iz Splita. Prigodni zabavni program pratit će nastup grupe Insula, a točno u ponoć proslavit će se ulazak Hrvatske u Europsku uniju uz Odu radosti.
Uz tradicionalnu prezentaciju autohtonih proizvoda i običaja te mogućnosti da gosti u njima uživaju svim čulima, drugo izdanje manifestacije Popi’ i pojedi učvrstit će poziciju Vrbnika kao najpoželjnije eno-gastro destinacije na Kvarneru. I ove godine uz Općinu i Turističku zajednicu Vrbnik, poseban doprinos organizaciji manifestacije Popi' i pojedi dat će udruga vinogradara i proizvođača vina Žlahtina. Članovi udruge će u sklopu programa Popi' i pojedi širom otvoriti svoje podrume te izložiti i ponuditi vinske proizvode po posebnim, povoljnijim cijenama. Dio je to aktivnosti udruženih „žlahtinara“ kojima se turistima i široj javnosti nastoji promovirati ova autohtona primorska vinska sorta.
 
« Prethodna   Sljedeća »

Google prevoditelj

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Sljedeća događanja

No events

Kalendar događanja otoka Krka

logo.png

Knjižnica obitelji Vitezić

knjiznica.jpg

Muzeji, galerije, suveniri

muzeji.jpg

Vrbnička žlahtina

zlahtina.jpg

Ronilački klub

diving_ml.jpg

Pošalji e-razglednicu

razglednice.jpg

Logotip

vrbnik_new.jpg 

Tečaj

tecaj.jpg

Korisni linkovi

linkovi.jpg

Iznajmljivači

privatni_smj.jpg

Specijalizirani časopisi

spec_cas.jpg

Kontakt

TZO Vrbnik, Placa vrbničkog statuta 4, 51516 Vrbnik

Tel/Fax: +385 51 857 479

E-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 htz.jpg kvarner.jpg
tz_otok_krk_naslovna.jpg