Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
Početna
Šurlice na vrbničkim stolovima PDF Ispis E-mail
Ovogodišnje izdanje popularnih ljetnih priredbi „Popi' i pojedi“ nastavlja se u Vrbniku programom Dani šurlica. Praznici autohtone domaće tjestenine trajat će od nedjelje 14. srpnja pa sve do nedjelje 21. srpnja, kad će se  posjetitelji moći uvjeriti u kvalitetu tjestenine koju karakterizira ručna priprema prema starim vrbničkim receptima.
U dvije udarne nedjelje, na početku i na kraju Dana šurlica, na trima lokacijama u Vrbniku (Trg Škujica, Placa Vrbničkog statuta i Ribarnica) od 18,00 sati mogu se degustirati šurlice s raznim prilozima uz vina vrbničkih vinara, a na Škujici se može pogledati prezentacija izrade šurlica te posjetiti mali sajam autohtonih proizvoda poput sireva, ulja, meda, tjestenine, eko sirupa i pekmeza. Gastro doživljaj upotpunit će raznovrsan glazbeni program poput jazza, tamburaša i koncerta polaznika glazbenog tečaja, a završetak tjedna šurlica obilježit će se Vrbenskim užancama - uprizorenjem starih običaja kroz pjesmu, ples i igru.
Tijekom čitavog tjedna jela od cijenjene tjestenine po promotivnim cijenama nudit će svi vrbnički restorani i konobe, a ugostitelji će ih spravljati prema stoljetnim receptima. Jamac je to brojnih zadovoljnih posjetitelja i daljnjeg etabliranja ove jedinstvene gastronomske manifestacije koja je postala zaštitni znak krčke turističke i ugostiteljske ponude.
 
« Prethodna   Sljedeća »

Google prevoditelj

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Sljedeća događanja

No events

Kalendar događanja otoka Krka

logo.png

Knjižnica obitelji Vitezić

knjiznica.jpg

Muzeji, galerije, suveniri

muzeji.jpg

Vrbnička žlahtina

zlahtina.jpg

Ronilački klub

diving_ml.jpg

Pošalji e-razglednicu

razglednice.jpg

Logotip

vrbnik_new.jpg 

Tečaj

tecaj.jpg

Korisni linkovi

linkovi.jpg

Iznajmljivači

privatni_smj.jpg

Specijalizirani časopisi

spec_cas.jpg

Kontakt

TZO Vrbnik, Placa vrbničkog statuta 4, 51516 Vrbnik

Tel/Fax: +385 51 857 479

E-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 htz.jpg kvarner.jpg
tz_otok_krk_naslovna.jpg