Krk Bike Adrenaline Story
Krk Bike Adrenaline Story – 07.05.- 08.05.2022.

Jeste li ste spremni za najuzbudljiviju završnicu Krk Bike Adrenaline Story-a?

Najavljujemo jedinstveni Krk MTB Adrenaline Story – vikend stvoren za sve MTB entuzijaste i ljubitelje atraktivnih spustova. Iskusni, ali i rekreativni brdski biciklisti, željni dobre i uzbudljive vožnje, pronaći će odličnu zabavu na Krku tijekom vikenda 07. i 08. svibnja!

PRVI DAN, subota 07. svibnja – Krk MTB Adrenaline Story započinje kružnom MTB biciklističkom turom, uz pratnju iskusnih vodiča. Kroz ovu izazovnu rutu upoznati ćete ljepote krškog krajolika i autentične povijesne i gastronomske priče otoka Krka. Duga 40 km, sa 1000 visinskih metara uspona, ova kružna ruta vodi vas od Stare rive u Baški, preko „Mjesečevog platoa“ kroz polja žlahtine, sve do Vrbnika. Nakon kratke okrijepe slijedi vožnja natrag do Baške gdje vas očekuje degustacija žlahtine i najpoznatije otočne tjestenine - domaćih šurlica.

DRUGI DAN, nedjelja 08. svibnja – dan rezerviran za sve one željne uzbuđenja i potpunog doživljaja vožnje spustovima najpopularnijim otočnim trailovima! Zahvaljujući „shuttle” vozilima imate mogućnost, da u društvu iskusnih vodiča bez puno muke istražite spustove koji kreću s Treskavca prema Puntu i Baški. Tijekom ture organiziramo okrijepu za svih, a nakon kratkog osvježenja, za one najodvažnije bike & hike tura preko najvišeg vrha otoka Krka - Obzove (569 m) natrag u Bašku, gdje vas čeka osvježenje na poznatoj Veloj plaži.

Za sve sudionike osigurane su okrijepe i shuttle prijevoz, a vrijedne adrenalinske (i ukusne) nagrade očekuju najbrže i najkreativnije sudionike.

Glavne nagrade za sudjelovanje u Krk Bike Adrenaline Story / Extreme
1. nagrada: vožnja na zipline-u za 1 osobu – Zipline Edison
Sponzor: Zipline Edison / TZ općine Baška
2. nagrada: Degustacija vina sa zakuskom za 2 osobe - Restoran – Vinarija Nada
Sponzor: Restoran – Vinarija Nada / TZ općine Vrbnik
3. nagrada: Let padobranom za 1 osobu – Wind Watersports
Sponzor: Wind Watersports / TZ općine Baška

Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, sudjelovanje je dozvoljeno za starije od 16 godina.
Trajanje događaja: 6 sati


Petak 06.05.2022.
Lokacija okupljanja: na Staroj rivi u Baški
17:00 – 19:00 - prijave sudionika za Krk MTB Adrenaline Story, mogućnost najma i testiranja bicikala

Subota 07.05.2022. Krk Bike Adrenaline Story
Lokacija okupljanja: na Staroj rivi u Baški
08:30 – 09:30 - prijave sudionika za Krk MTB Adrenaline Story, mogućnost najma i testiranja bicikala
09:30 - 10:00 - informiranje i upoznavanje s turom te upute vezane uz vožnju u grupi i sigurnost sudionika
10:00 – 15:30 - start i predviđeno vrijeme završetka biciklističke ture Krk Bike Adrenaline Story

Krk MTB Adrenaline Story - tijek ture:
Nakon starta i kratke vožnje povijesnom jezgrom Baške, krećemo na uspon kod crkve sv. Trojice stazom „Put ka Mjesecu“. Slijedi dinamična vožnja po jedinstvenom krškom mjesečevom platou te spust u polja žlahtine po Camino Krk stazi do pitoresknog Vrbnika, gdje nas očekuje prva pauza i zasluženi odmor uz okrijepu na Trgu Škujica. Nazdravljajući sladoledom od žlahtine slijedi lagana šetnja uz pratnju vodiča kroz stari grad Vrbnik, taj jedinstveni biser koji ponosno stoji 49 m iznad mora na strmoj hridi, kućica stisnutih oko zvonika, opasan srednjovjekovnim zidinama. Turu nastavljamo usponom po nekoliko kilometara dugoj cesti, sve do skretanja na makadamski put u smjeru Malog Hlama, nakon kojeg slijedi izmjena kratkih uspona i spusteva „single trail” stazama u smjeru Treskavca; tu se priključujemo na cestu, a odmah zatim i obilježenu MTB rutu broj 2 i spuštamo natrag u Bašku, gdje nas na cilju očekuje degustacija autohtonog krčkog vina žlahtine Restorana - vinarije Nada iz Vrbnika te najpoznatije tradicionalne otočne tjestenine - domaćih šurlica. Sigurni smo da ova dinamična, zanimljiva (i ukusna) tura baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Nedjelja 08.05.2022. Krk Bike Adrenaline Story / Extreme
Lokacija okupljanja: na Staroj rivi u Baški
09:00 – 09:30 prijava sudionika za Krk MTB Adrenaline / Extreme mogućnost najma i testiranja bicikala na rivi u Baški
09:30 – 10:00 objašnjenje i detaljni opis tura, upute vezane uz vožnju u grupi i sigurnost sudionika, organizacija shuttle-prijevoza
10:00 – start Krk Bike Adrenaline Story / Extreme
15:30 – predviđeno vrijeme završetka tura i dodjela nagrada u beach baru na Veloj plaži Baška

Krk MTB Adrenaline / Extreme Story - tijek ture:
Danas ćemo uz pomoć „Shuttle” vozila odvoziti izazovne enduro i downhill spustove s Treskavca u smjeru Punta i Baške uz iskusne vodiče. Predviđeno je 4 spusta. Tijekom ture organiziramo osvježenje i okrjepu uz piknik u prirodi. Na spustu prema Puntu bit će organizirano natjecanje, a prva dva najbrža vozača spusta dobivaju prve dvije nagrade – vožnju zipline-om Zipline Edison & degustacija vina sa zakuskom za 2 osobe u restoran- Vinarija Nada. Nakon odvoženih spustova slijedi povratak shuttle vozilom natrag u Bašku.

Važne informacije:

Za sve koji budu htjeli iskusiti osjećaj čistog adrenalina, nakon odvoženih spustova i odmora krećemo na jedinstvenu Bike & Hike turu. Tura je za ljubitelje pravog extreme doživljaja - duga 16 km s 300 metara uspona i na dijelovima tehnički zahtjevna. Vodimo vas preko najvišeg vrha otoka Krka, Obzove (569 m), uz spektakularne panoramske poglede na cijeli otok Krk, obližnje otoke i kopno. Ova uzbudljiva tura isprepletena je pravim krškim kamenjarom, a kratke dijelove staze nije moguće voziti biciklom, te ćemo dijelove prepješačiti. Na kraju same ture, uz nezaboravni spust u Bašku, očekuje vas zasluženi odmor uz osvježenje u beach baru na poznatoj Veloj plaži. Predviđeni dolazak u Bašku je oko 15:30 h.

Svi sudionici Krk Bike Adrenaline Story / Extreme sudjeluju u natjecanju za još jednu vrijednu adrenalinsku nagradu - let padobranom za 1 osobu – Wind Watersportss; a dobitnik ove nagrade bit će nasumično izvučen na kraju ture u cilju na Veloj plaži u Baški.


1. nagrada: Vožnja na zipline-u za 1 osobu - Zipline Edison
Sponzor: Zipline Edison / TZ općine Baška
Zipline Edison jedinstvena je atrakcija na otoku Krku, namijenjen obiteljima i svim ljubiteljima pustolovina. Smješten je na prijevoju Treskavac u neposrednoj blizini početne točke poznate Bašćanske staze glagoljice tj. na vidikovcu kod slova A. "Šetnja među krošnjama" posjetiteljima omogućava nezaboravni doživljaj kroz vožnju terenskim vozilom, hodanje po nezaboravnim krajolicima, spuštanja sajlama i to sve na više od 2 km dužine. Ova adrenalinska zabava će vam osim poprilične doze uzbuđenja priuštiti i nezaboravne panoramske poglede na krajolik koji vas okružuje.
https://zipline-edison-krk.com/
https://www.facebook.com/ZiplineEdison
https://www.instagram.com/zipline_edison/

Bon će biti uručen na licu mjesta.

2. nagrada: Degustacija vina sa zakuskom za 2 osobe u Restoran - Vinarija Nada
Sponzor: Restoran - Vinarija Nada / TZ općine Vrbnik
Otok Krk poznat je po jedinstvenom kvalitetnom suhom bijelom vinu žlahtina. Vrbnička žlahtina uspijeva u Vrbničkom polju koje se rasprostire na 211 ha. Smatra se domorodnom sortom krčkog vinogorja, proizvodi se od autohtone sorte, žlahtina bijela, a ime joj dolazi od slavenskog pridjeva žlahten što znači plemenit. Isprobajte ovo pitko vino, laganog osvježavajućeg okusa diskretne sortne arome obogaćene cvjetnim notama divlje oskoruše, smilja i jabuke.
Restoran Nada smješten na opjevanoj stijeni Vrbnika nad morem, svojim neprekidnim radom od 1974. godine postao je jedno od najprepoznatljivih i nezaobilaznih mjesta krčke gastronomije. Riblji i ostali vrhunski specijaliteti te vina iz vlastitog vinskog podruma, uz predivan pogled na crikveničko-vinodolsku rivijeru, najbolja su preporuka za svakog istinskog ljubitelja dobre kapljice vina i gastronomskog užitka.

https://www.facebook.com/RestoranNadaVrbnik/
https://www.instagram.com/restaurant_nada_vrbnik_croatia/

Bon će biti uručen na licu mjesta.

3. nagrada: Let padobranom za 1 osobu - Wind Watersports
Sponzor: Wind Watersports / TZ općine Baška
Letjeti iznad mora i uživati u ljepotama Bašćanskog zaljeva iz ptičje perspektive - zvuči neodoljivo. Gotovo da nema nikoga tko je to probao i osjećao se ravnodušno! Za ovo iskustvo ne trebate nikakav poseban trening, a iskusna posada pobrinut će se da letite bezbrižno i uživate u svom nezaboravnom iskustvu!
http://www.wind-watersports.com/
https://www.facebook.com/windwatersports/

Pobjednik će biti proglašen na posljednjoj “Krk Bike Story”.

Upute i link za prijavu sudionika:

Prijaviti se možete na dva načina:

ONLINE PRIJAVA
1. Popunite obrazac za prijavu na poveznici: https://forms.gle/t9uCsvDFWaX5PRox9
2. Izvršite uplatu kotizacije za sudjelovanje (najkasnije 3 dana prije datuma za koji se prijavljujete). U slučaju da uplate nisu izvršene transakcijski svi sudionici mogu to učiniti na licu mjesta plaćanjem u gotovini.


* Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, sudjelovanje je dozvoljeno za starije od 16 godina.

* Podaci za uplatu su sljedeći:

Primatelj: Cycle Expedition d.o.o., Lašćinska cesta 143, 10000 Zagreb
IBAN: HR4324020061100939554, Erste Bank d.d.
SWIFT: ESBCHR22
U opisu plaćanja OBAVEZNO navedite datum za koji se prijavljujete i ime tima



PRIJAVA NA LICU MJESTA
1. Popunite tiskani obrazac za prijavu na licu mjesta
2. Izvršite plaćanje kotizacije na licu mjesta, plaćanje u gotovini

* Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana

Kontakt podaci za informacije i odgovore na tehnička pitanja:
Mail: petra@cyclecroatia.com
Tel: 00385 91 141 3571


Važne informacije:

* Za one koji nemaju vlastiti bicikl, team CycleCroatia vam nudi i mogućnost najma Fully MTB i eMTB bicikala i dječjih sjedalica, uz promotivne cijene i prethodnu najavu na mail petra@cyclecroatia.com. Cijena za Fully MTB je 150 kuna i 200 kuna za eMTB – https://cyclecroatia.com/hr/najam-bicikla/
* Obvezno je nošenje kacige te je svaki sudionik obavezan poštovati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i eventualnim fizičkim ozljedama te se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora ili treće pravne i fizičke osobe.
* Biciklističke ture su tehnički zahtjevne do teške i namijenjene su iskusnim MTB vozačima i zahtijevaju jako dobru razinu kondicije.
* Sudionici starosne dobi od 16 - 18 godina mogu sudjelovati ISKLJUČIVO uz pismenu privolu roditelja ili pravno odgovorne osobe prije same ture.
* Događaj će se provesti u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Ujedno, svi su sudionici dužni pridržavati se epidemioloških mjera i zbog zaštite svoga zdravlja i zdravlja ostalih sudionika.
* Prilikom prijava vodit će se evidencija sudionika koja sadrži ime, prezime i broj telefona sudionika, svi prikupljeni podaci će se koristiti isključivo u svrhu organizacije Krk Adrenaline Story, te se u druge svrhe neće koristiti.

*Organizatori: Turistička zajednica otoka Krka, Turistička zajednica općine Baška, Turistička zajednica općine Vrbnik

Kontakti:

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE BAŠKA
Zvonimirova 114, 51523 Baška
Tel: +385 (0) 51 856 817
info@visitbaska.hr

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE VRBNIK
Placa Vrbničkog statuta 4, 51516 Vrbnik
Tel. +385 (0) 51 857 479
info@vrbnik.hr

*U suradnji s: CYCLE EXPEDITION turistička agencija d.o.o

Napomena: organizatori zadržavaju pravo izmjene ture. U slučaju promjene ili dopune, svi sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.