Kolovoz u Vrbniku

Tko jednom doživi Vrbnik, uvijek se iznova u njega vraća

Tko još nije čuo onu čuvenu pjesmu, osebujne melodije i sadržaja “ Vrbniče nad morem“ ima još uvijek priliku doći i uvjeriti se u izvorni mediteranski šarm starogradske jezgre okružene povijesnom baštinom, zanimljivim plažama, okusima vina i izvornih krčkih jela te jedinstvenim vidikovcima . Svojom bogatom poviješću Vrbnik nazivaju kolijevkom pismenosti u Hrvata i zasigurno je jedno od najstarijih mjesta na otoku Krku.

Vino i gitare & ostali gušti

Pred nama je vrbničko ljeto puno raznobojnih nota, okusa i mirisa. Nakon razgledavanja bogate glagoljaške kulturne baštine i nakon što prođete najužom uličicom na svijetu svakako morate probati otočku janjetinu, šurlice i gulaš, kvalitetnu bijelu i plavu ribu, mekušce i ostale morske plodove, kao i slastice od sira i skute. Uz sve nabrojano obavezno je kušati zlatnožuto vino – Žlahtinu, najpoznatiji proizvod Vrbničkog polja i Vrbnika uopće. Konobe, vinarije i OPG-ovi vas očekuju.

Prigodne glazbene večeri i tradicionalna događanja na šarmantnim trgovima i ulicama

Mnogobrojne večeri pod zvijezdama tijekom kolovoza nude pregršt različitih muzičkih žanrova i rukopisa mnogobrojnih izvođača za svačiji gušt; od bluesa, rocka, popa, jazza pa do klapskih napjeva. Nastupe bilježe: Alen Brentini duo, Dino Antonić, Vivien Galletta, Voljen Grbac, Vladimir Babin, mažoretkinje i puhački orkestar grada Vrbovca, Trio G- dur, Two Much duo, Coffee Shop Acoustic, Duo Comeback, Blu:Kanu, Mrijana & Teo duo, Zorica Kondža i grupa Fortunal, Insula band, Trio Crikvenica, grupa Exodus, Whiteheads i Midnight band. Razna su događanja i u angažmanu lokalnih ugostitelja. Posebno je za istaknuti tradicionalne manifestacije poput Vrbenske užance ( 14.8. ) i Dane vina ( 26. i 27.8. ) koji će nas još jednom podsjetiti na bogatu i hvaljenu gastronomsku ponudu i običaje vrbničkoga kraja. Djecu će zasigurno razveseliti i prigodna dječja kazališna predstava na Trgu Opjica koja je na programu 16. kolovoza u 20:30 sati.

Ulaz na sva navedena događanja je slobodan.

Detaljan raspored programa kolovoz 2022. pogledajte OVDJE.