Krk Bike Adrenaline Story
Krk Bike Adrenaline Story - 05.06. - 06.06.2021.

Biciklistička avantura otoka Krka se nastavlja!
Najavljujemo jedinstveni Krk Bike Adrenaline Story – vikend stvoren za sve MTB entuzijaste i ljubitelje atraktivnih spustova. Iskusni, ali i rekreativni brdski biciklisti, željni dobre i uzbudljive vožnje, pronaći će odličnu zabavu na Krku tijekom produljenog vikenda 05. i 06. lipnja!

PRVI DAN, subota 05. lipnja – Krk Bike Adrenaline Story započinje kružnom MTB biciklističkom turom, uz pratnju iskusnih vodiča. Kroz ovu izazovnu rutu upoznati ćete sa prirodnim ljepotama krškog krajolika i prepoznatljivim povijesnim i gastronomskim pričama otoka Krka. Duga 40 km, s 1000 visinskih metara uspona, ova kružna ruta vodi vas od Stare rive u Baški, preko mjesečevog platoa kroz polja žlahtine, sve do Vrbnika. Nakon kratke okrepe slijedi vožnja natrag do Baške gdje vas očekuje degustacija žlahtine i najpoznatije otočne tjestenine - domaćih šurlica.

DRUGI DAN, nedjelja 06. lipnja – adrenaline i extreme dan rezerviran za sve one željne uzbuđenja i potpunog doživljaja vožnje spustovima najpopularnijim otočnim trailovima! Zahvaljujući shuttle vozilima imate mogućnost, da u društvu iskusnih vodiča te uz podršku lokalnih vozača i MTB entuzijasta, bez puno muke istražite spustove koji kreću s Treskavca prema Puntu i Baški. Za sve one koji nisu dovoljno vješti za vožnju tehnički zahtjevnim trailovima, organiziramo i turu kojom ćete još jednom krenuti iz Baške jedinstvenom stazom prema mjesečevom platou te nastaviti prema Malom Hlamu sve do Treskavca. Tu će vas čekati okrijepa za obje grupe, a nakon kratkog osvježenja, za one najodvažnije kreće bike & hike tura preko najvišeg vrha otoka Krka - Obzove (569 m) natrag u Bašku, gdje vas čeka opuštanje na poznatoj Veloj plaži uz dodjelu vrijednih nagrada sponzora.

Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, sudjelovanje je dozvoljeno za starije od 16 godina.
Trajanje događaja: 6 sati

Za sve sudionike osigurane su okrijepe i shuttle prijevoz, a vrijedne adrenalinske (i ukusne) nagrade očekuju najbrže i najkreativnije sudionike.

Glavne nagrade za sudjelovanje u Krk Bike Adrenaline/Extreme Story
1. nagrada: Vožnja na zipline-u za 2 osobe - Zipline Edison
Sponzor: Zipline Edison / TZ općine Baška
2. nagrada: Degustacija vina sa zakuskom za 2 osobe - Restoran - Vinarija Nada
Sponzor: Restoran - Vinarija Nada / TZ općine Vrbnik
3. nagrada: Let padobranom za 2 osobe - Wind Watersports
Sponzor: Wind Watersports / TZ općine Baška


Petak 04.06.2021.
Lokacija okupljanja: na Staroj rivi u Baški
17:00 – 19:00 – prijave sudionika, mogućnost najma i testiranja bicikala


Subota 05.06.2021. Krk Bike Adrenaline Story
Lokacija okupljanja: na Staroj rivi u Baški
08:30 – 09:30 - prijave sudionika za Krk Bike Adrenaline Story, mogućnost najma i testiranja bicikala
09:30 – 10:00 - informiranje i upoznavanje s turom te upute vezane uz vožnju u grupi i sigurnost sudionika
10:00 – 15:30 - start i predviđeno vrijeme završetka biciklističke ture Krk Adrenaline Bike Story

Krk Bike Adrenaline Story - tijek ture:
Nakon starta i kratke vožnje povijesnom jezgrom Baške, krećemo na uspon kod crkve sv. Trojice stazom „Put ka Mjesecu“. Slijedi dinamična vožnja po jedinstvenom krškom mjesečevom platou te spust u polja žlahtine po „Camino Krk“ stazi do pitoresknog Vrbnika, gdje nas očekuje prva pauza i zasluženi odmor uz okrijepu na Trgu Škujica. Nazdravljajući sladoledom od žlahtine slijedi lagana šetnja kroz stari grad Vrbnik uz pratnju vodiča, jedinstveni biser koji ponosno stoji 49 m iznad mora na strmoj hridi, kućica stisnutih oko zvonika, opasan srednjovjekovnim zidinama. Turu nastavljamo usponom po nekoliko kilometara dugoj cesti, sve do skretanja na makadamski put u smjeru Malog Hlama, nakon kojeg slijedi izmjena kratkih uspona i spusteva „single trail” stazama u smjeru Treskavca; tu se priključujemo na cestu, a odmah zatim i obilježenu MTB rutu broj 2 i spuštamo natrag u Bašku, gdje nas na cilju očekuje degustacija autohtonog krčkog vina žlahtine vinarije Nada iz Vrbnika te najpoznatije tradicionalne otočne tjestenine - domaćih šurlica. Sigurni smo da ova dinamična, zanimljiva (i ukusna) tura baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim!


Nedjelja 06.06.2021. Krk Bike Adrenaline/Extreme Story
Lokacija okupljanja: na Staroj rivi u Baški
09:00 – 09:30 prijava sudionika za Krk Bike Adrenaline/Extreme Story, mogućnost najma i testiranja bicikala na rivi u Baški
09:30 – 10:00 objašnjenje i detaljni opis tura, podjela sudionika u grupe
10:00 – 15:30 start i predviđeno vrijeme završetka biciklističkih tura podijeljenih u Extreme i Adrenaline grupu i proglašenje pobjednika.

1. Extreme grupa – koja će uz shuttle vozilo odvoziti izazovne enduro i downhill spusteve s Treskavca u smjeru Punta i Baške uz iskusne vodiče te podršku lokalnih vozača i MTB entuzijasta. Predviđeno je 4 spusta, dva za Punat, jedan za Bašku i na kraju extreme spust Bratinec. Na prvom spustu prema Puntu biti će organizirano natjecanje, a najbrži vozač spusta dobiva nagradu – vožnju na zipline-u za dvije osobe.
2. Adrenaline grupa – koja će u društvu vodiča odvoziti turu iz Baške ka mjesečevom platou i nastaviti prema Malom Hlamu i prema Treskavcu. Za ovu grupu također je predviđena nagrada, sudionik koji bude najbrži na usponu iz Baške za „Mjesec“ dobiva nagradu - degustaciju vina sa zakuskom u Vrbniku za dvije osobe.

Na Treskavcu je za obje grupe organizirana okrijepa i piknik u prirodi.

Za sve koji budu htjeli iskusiti osjećaj čistog adrenalina, nakon odmora krećemo na jedinstvenu bike & hike turu. Tura je za ljubitelje pravog extreme doživljaja - duga 16 km s 300 metara uspona i na dijelovima tehnički zahtjevna. Vodimo vas preko najvišeg vrha otoka Krka, Obzove (569 m), uz spektakularne panoramske poglede na cijeli otok Krk, obližnje otoke i kopno. Ova uzbudljiva tura isprepletena je jedinstvenim krškim kamenjarom, a kratke dijelove staze nije moguće voziti biciklom, te ćemo dijelove propješačiti. Na kraju same ture, uz nezaboravni spust u Bašku, očekuje vas opuštanje i zasluženi odmor u beach baru na poznatoj Veloj plaži.

Svi sudionici Krk Bike Adrenaline/Extreme Story sudjeluju u natjecanju za još jednu vrijednu adrenalinsku nagradu, a dobitnik je onaj tko napravi najzanimljiviju fotografiju i podijeli ju preko Instagrama koristeći slijedeći hastag: #krkbikeadrenalinestory

Za sudjelovanje je također potrebno imati otvoren profil i zapratiti Instagram profile
visitbaška
wind watersports
cyclecroatia

* ova nagrada biti će proglašena na posljednjoj Krk Bike Story u gradu Krku te će dobitnika odabrati TZ općine Baška u suradnji sa Cycle Croatia.

Upute i link za prijavu sudionika:

Prijaviti se možete na dva načina:

ONLINE PRIJAVA
1. Popunite on-line obrazac za prijavu na poveznici: Krk Bike Adrenaline Story 05.-06.06. (google.com)
* Prijave se zaprimaju do petka 04.06. do 14:00 sati.
2. Izvršite uplatu kotizacije za sudjelovanje (najkasnije 3 dana prije datuma za koji se prijavljujete). U slučaju da uplate nisu izvršene transakcijski svi sudionici mogu to učiniti na licu mjesta plaćanjem u gotovini.
* Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, sudjelovanje je dozvoljeno za starije od 16 godina.
* Podaci za uplatu su sljedeći:

Primatelj: Via Tempora d.o.o., Lašćinska cesta 143, 10000 Zagreb
IBAN: HR1424840081101216362, RaiffeisenBank d.d.
SWIFT: RZBHHR2X
U opisu plaćanja OBAVEZNO navedite datum za koji se prijavljujete i ime tima

PRIJAVA NA LICU MJESTA
1. Popunite on-line obrazac
2. Izvršite plaćanje kotizacije na licu mjesta, plaćanje isključivo u gotovini
* Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana
Kontakt podaci za informacije i odgovore na tehnička pitanja:
Mail: info@cyclecroatia.com
Tel: 00385 91 6041 726


Važne informacije:

* Za one koji nemaju vlastiti bicikl, team CycleCroatia nudi i mogućnost najma Fully MTB i eMTB bicikala, uz promotivne cijene i prethodnu najavu na mail info@cyclecroatia.com . Cijena za Fully MTB je 100 kuna i 150 kuna za eMTB - https://cyclecroatia.com/bike-rental-croatia/. Prva tri prijavljena sudionika moći će besplatno unajmiti eMTB ili MTB bicikl.
* Obavezno je nošenje kacige te se preporučuje nošenje rezervne zračnice. Svaki sudionik obavezan je poštovati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i eventualnim fizičkim ozljedama te se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora ili treće pravne i fizičke osobe.
* Biciklističke ture su tehnički zahtjevne do teške i namijenjene su iskusnim MTB vozačima i zahtijevaju jako dobru razinu kondicije.
* Sudionici starosne dobi od 16 - 18 godina mogu sudjelovati ISKLJUČIVO uz pismenu privolu roditelja ili pravno odgovorne osobe prije same ture
* Događanje će se provesti u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Ujedno, svi su sudionici dužni pridržavati se epidemioloških mjera i zbog zaštite svoga zdravlja i zdravlja ostalih sudionika.
* Epidemiološke mjere: Obavezno je nošenje maske za lice prilikom prijave i okupljanja prije polaska na biciklističke ture kao i u shuttle vozilima. Prije dolaska na manifestaciju potrebno je izmjeriti tjelesnu temperaturu te ako je ona viša od 37,2° C odustati od sudjelovanja. Obavezno je pridržavanje mjere fizičkog distanciranja u razmaku od 1,5 m na otvorenom prostoru. Prilikom prijava vodit će se evidencija sudionika koja sadrži ime, prezime i broj telefona sudionika.

*Organizatori: Turistička zajednica otoka Krka, Turistička zajednica općine Baška, Turistička zajednica općine Vrbnik

Kontakti:

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE BAŠKA
Zvonimirova 114, 51523 Baška
Tel: +385 (0) 51 856 817
info@visitbaska.hr

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE VRBNIK
Placa Vrbničkog statuta 4, 51516 Vrbnik
Tel. +385 (0) 51 857 479
info@vrbnik.hr

*U suradnji s: CYCLE EXPEDITION turistička agencija d.o.o

Napomena: organizatori zadržavaju pravo promjene trasa. U slučaju promjena ili dopuna, svi sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.

DETALJNI OPISI NAGRADA

1. nagrada: Vožnja na zipline-u za 2 osobe - Zipline Edison
Sponzor: Zipline Edison / TZ općine Baška

Zipline Edison jedinstvena je atrakcija na otoku Krku, namijenjen obiteljima i svim ljubiteljima pustolovina. Smješten je na prijevoju Treskavac u neposrednoj blizini početne točke poznate Bašćanske staze glagoljice tj. na vidikovcu kod slova A. "Šetnja među krošnjama" posjetiteljima omogućava nezaboravni doživljaj kroz vožnju terenskim vozilom, hodanje po nezaboravnim krajolicima, spuštanja sajlama i to sve na više od 2 km dužine. Ova adrenalinska zabava će vam osim poprilične doze uzbuđenja priuštiti i nezaboravne panoramske poglede na krajolik koji vas okružuje.
https://zipline-edison-krk.com/
https://www.facebook.com/ZiplineEdison
https://www.instagram.com/zipline_edison/


Bon će biti uručen na licu mjesta.

2. nagrada: Degustacija vina sa zakuskom za 2 osobe u Restoran - Vinarija Nada
Sponzor: Restoran - Vinarija Nada / TZ općine Vrbnik

Otok Krk poznat je po jedinstvenom kvalitetnom suhom bijelom vinu žlahtina. Vrbnička žlahtina uspijeva u Vrbničkom polju koje se rasprostire na 211 ha. Smatra se domorodnom sortom krčkog vinogorja, proizvodi se od autohtone sorte, žlahtina bijela, a ime joj dolazi od slavenskog pridjeva žlahten što znači plemenit. Isprobajte ovo pitko vino, laganog osvježavajućeg okusa diskretne sortne arome obogaćene cvjetnim notama divlje oskoruše, smilja i jabuke.
Restoran Nada smješten na opjevanoj stijeni Vrbnika nad morem, svojim neprekidnim radom od 1974. godine postao je jedno od najprepoznatljivih i nezaobilaznih mjesta krčke gastronomije. Riblji i ostali vrhunski specijaliteti te vina iz vlastitog vinskog podruma, uz predivan pogled na crikveničko-vinodolsku rivijeru, najbolja su preporuka za svakog istinskog ljubitelja dobre kapljice vina i gastronomskog užitka.
https://www.facebook.com/RestoranNadaVrbnik/
https://www.instagram.com/restaurant_nada_vrbnik_croatia/

Bon će biti uručen na licu mjesta.


3. nagrada: Let padobranom za dvije osobe – tandem - Wind Watersports
Sponzor: Wind Watersports / TZ općine Baška

Letjeti iznad mora i uživati u ljepotama Bašćanskog zaljeva iz ptičje perspektive - zvuči neodoljivo. Gotovo da nema nikoga tko je to probao i osjećao se ravnodušno! Za ovo iskustvo ne trebate nikakav poseban trening, a iskusna posada pobrinut će se da letite bezbrižno i uživate u svom nezaboravnom iskustvu!
http://www.wind-watersports.com/
https://www.facebook.com/windwatersports/
https://www.instagram.com/wind_watersports/

Pobjednik će biti proglašen na posljednjoj “Krk Bike Story”.